Niin, mitä se oikeastaan on?

On ollut aikoja, jolloin täytyy palata syvempien asioiden äärelle ja sitten niitä, jolloin mitään uskonnollista näkökulmaa ei oikeastaan mieti ollenkaan.

Voisi jopa sanoa, että olen tapauskovainen pakana.

Joskus lapsena olen ollut kristitty ja suhteeni uskontoon oli aika samanlainen, vaikka kaikenlaista kehitystä on tapahtunut. Uskonto tulee helpommin esiin kriisitilanteissa.

Toisaalta tarpeeksi kovaan paikkaan kun joutuu, usko horjuu. Henget eivät ole olemassa minua varten, ovat vain. Nekin etsiytyvät siihen seuraan, mikä niille parhaiten sopii ja se seura mitä on tarjolla jossain epätoivon syöverissä ei ole sitä kivointa laatua. Silloin pistää mieluummin välit poikki siihen ulottuvuuteen kokonaan. Niin sanottuja pahoja henkiä on olemassa, ihan niinkuin on vaarallisia eläimiäkin. On kuitenkin liioittelua väittää, että ne kaikki olisivat pahoja.

Useimmat henget ovat luonteeltaan harmittomia, mutta omaa etuaan ajattelevia. Ne ovat osa luontoa. ja se miten luonto toimii fyysisellä tasolla kertoo myös luonnonhenkien olemuksesta. Jos hengiltä haluaa palveluksia, täytyy jotain myös antaa. Oma periaatteeni on, että jos jonkin asian pystyy mitenkään saavuttamaan ilman maagisia rituaaleja, niin sellaisiin ei kannata ryhtyä.

Vetovoiman laki on kokemukseni mukaan todellinen asia. Kuitenkin maailma etsii helpoimman tavan toteuttaa toive eikä sitä kivointa, joten toiveiden kanssa kannattaa olla tarkkana ja mieluummin keskittyä itsessä sellaisten ominaisuuksien kehittämiseen, jotka tuovat niitä hyviä asioita.

Yhteisöt, joissa hankalia tilanteita ratkaistaan ensisijaisesti magialla eikä yrittäen löytää ihmisen sisäisiä voimavaroja kadehtivat niitä, joissa uskotaan jälkimmäiseen.

- - - - -

Ajattelin alunperin kirjata henkisten harjoitusten tuloksia. Tiedä sitten, onko kyse henkisistä harjoituksista vaiko vain itsensä kehittämisestä. Psykologinen, henkinen ja fyysinen taso ovat minulle täysin sidoksissa toisiinsa. Ehkä minut vain erottaa psykologian pohjalta asioita lähestyvistä se, että tunnustan myös henkisen ulottuvuuden asioissa.

Mutta saatan jatkaa tätä yleisluontoista höpinääkin. En välttämättä koe mukavaksi kaikkein intiimeimpien asioiden jakamista ja toisaalta kaikkea yleisluontoistakin on tullut pohdittua omasta vinkkelistä.

- - - - -

Jos kävisin jakamaan henkisiä harjoituksia, en voisi kuitenkaan välttämättä suositella niitä kenellekään. Jokainen lähtee niin omista lähtökohdistaan, että se mikä on toiselle kehittävää voi olla toiselle ajanhukkaa tai huonommalla tuurilla suistaa tämän raiteiltaan.